Groepslessen | uitleg alle lessen

Let's go.

met Calvin Harris ft. Ne-Yo. 

Om de boel een beetje overzichtelijk te houden, hebben we alle verschillende groepslessen ondergebracht in één van deze vier lestypes:  

1. lessen die gericht zijn op spierversterking

2. lessen die gericht zijn op conditieverhoging

3. een combinatie van beiden.

4. lessen ter ontspanning

1. lessen gericht op spierversterking

Bodyshape

10 min. warming-up
40 min. spierversterking voor het hele lichaam
05 min. stretchen

Oefeningen voor beginners door de ‘Kilted Coaches’

Bij Bodyshape ligt het accent ligt op de grote spiergroepen: benen, billen, rug, borst en buik. Je gebruikt o.a. dumbbells (gewichtjes), dynabands (elastieken) en fitballen (grote skippyballen). 

Pilates

10 min. opwarmen wervelkolom en stretches
40 min. core-training *
05 min. stretchen

* oefeningen voor core (zie onderaan deze pagina), lichaamshouding en flexibiliteit

Pilates voor de Lion King cast. 

Pilates is hot. En terecht. Pilates is de kunst van de spierbeheersing. Je traint op een intensieve manier kracht, stabiliteit en lenigheid. Niet steeds één spiergroep, maar het hele lichaam. In de Pilates basishouding, ook wel 'powerhouse' genoemd, train je niet alleen de oppervlakkige, maar ook de dieperliggende spiergroepen. Dit bevordert een mooie houding en een sterk lichaam. 

2. lessen gericht op conditieverhoging

Spinning

05 min. in-fietsen
40 min. interval conditietraining
05 min. uit-fietsen
05 min. stretchen

Zó stel je de fiets in op jouw lichaam.

Spinning is dé manier om in korte tijd een goede conditie op te bouwen. Je fietst altijd op het tempo van stimulerende muziek. En voor wie wel eens op de racefiets zit: spinning ondersteunt ook het reguliere -buiten op de weg- wielerprogramma.

Elke spinningles is afwisselend. Zo fietst je langzaam met hoge weerstand en snel met een lage weerstand. Nummers die extra inspanning vergen worden afgewisseld met herstelnummers. Ondertussen komen alle spinningtechnieken aan bod: van zittende klim tot staande klim en van jumps tot sprints. 

Spinning bevordert de ontwikkeling van de been- en bilspieren  en het uithoudingsvermogen. 

Zumba

10 min. warming-up
40 min. conditie-verhogende danstraining
05 min. stretchen

Zumba met Danny

Zumba is een fitnessprogramma dat is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merengue, axé, samba en cumbia. Het is opgezet door Alberto Beto Perez, een Colombiaanse danser en choreograaf uit Miami. Bij zumba worden fitnessoefeningen op muziek gedaan, dit is te vergelijken met aerobics.

 

3. combinatielessen

Strong

10 minuten warming-up
40 minuten HIIT
5 minuten cooling down/stretch

STRONG van Zumba™ wordt gegeven door Sylvia.

Zumba Strong is een krachttraining ontwikkeld door Zumba. Tijdens deze les, die volledig is vormgegeven aan de hand van de muziek, wordt er vrijwel niet gedanst. Het hoofddeel van de les bestaat uit fitnessoefeningen die je doet met je eigen lichaam.

Je werkt vooral aan je kracht, je conditie en aan nét iets extra’s geven. Daar zorgt de muziek van Zumba Strong voor, die speciaal voor deze trainingsvorm is ontwikkeld. Hierdoor bouw je spieren op en verbrand je natuurlijk calorieën. Dit laatste zal nog lang na de training doorgaan door de hoge intensiteit intervallen tijdens de groepsles!

Fat attack!

05 min. warming-up
40 min. conditietraining en spierversterking
10 min. stretchen en ontspannen

10 oefeningen met de Bosu.

Bij deze les trekken we álle materialen uit de kast voor een afwisselende intervaltraining. Zonder choreografie, dus ook geschikt voor hen die niks met 'pasjes' hebben. Fat Attack! is  afwisselend en zeer effectief om sterker te worden en je conditie te verhogen. Deze no-nonsenseles is voor iedereen.

Door het afwisselen van spierversterkende oefeningen (o.a. met dumbbells, barbbell, fitbal) en cardiotraining (o.a. joggen, steppen, Bosu) blijft de hartslag hoog.

Kenmerkend voor deze les is het gebruik van de timer: we wisselen 2 minuten conditietraining af met 2 minuten spierversterking. Dat doen we uiteindelijk 40 minuten lang. In totaal doe je dus 10 verschillende conditie-oefeningen en 10 verschillende spierversterkende-oefeningen.

Step + Shape

30 min. conditietraining m.b.v. de step incl. warming-up
20 min. spierversterking voor het hele lichaam
05 min. stretchen

De belangrijkste step-passen in één korte video.

Step is intensief, zónder springen. De intensiteit bepaal je zélf door de step hoger of lager te zetten. De choreografie wordt in een rustig tempo aangeleerd en is makkelijk te volgen.

Step + Core

30 min. conditietraining m.b.v. de step incl. warming-up
20 min. 'core stability' training
05 min. stretchen

Core-oefeningen met Natalie.

Met 'core-spieren' bedoelen we de 'kern-spieren' die zorgen voor stabiliteit tijdens het bewegen: 

  • rechte, schuine en diepe buikspieren

  • rechte en diepe rugspieren

  • grote en kleine bilspieren

We trainen de core m.b.v. stabiliteit-oefeningen:  lukt het jou om je lichaam in balans te houden tijdens het uitvoeren van verschillende oefeningen?

4. lessen incl. ontspanningsoefeningen

Poweryoga

Je hoeft niet lenig te zijn om aan yoga te beginnen. Bij poweryoga train je kracht, lenigheid en balans. Je hele lichaam komt aan bod tijdens de intensieve en dynamische oefeningen. Staande, zittende en liggende houdingen worden op een vloeiende manier met elkaar verbonden door de ademhaling-flow-. Ontspanning door inspanning. 

Yoga voor beginners met Myrna.